Scurta incursiune in istoria cravatei

Scurta incursiune in istoria cravatei

Ai intrebari?
sau comanda telefonic 0766.25.38.84

Momentan nu aveti niciun produs in cos.

Scurta incursiune in istoria cravatei

Primele atestari clare apar inca din anii 1500 cand un autor itaian mentiona sub numele de esarfa accesoriul purtat de legionari, aceasta avand scopul principal de a-i apara de frig.
Mult mai putin detaliate sunt aparitiile in antichitate a "ficaliei" - accesorii din panza ce erau purtate la gat de catre oratorii romani care aveau rolul de protectie a gatului. 

In 1635 francezii s-au folosit de fularele purtate de mercenarii croati ajunsi in Franta adoptand ideea de cravata ca accesoriu vestimentar , iar in perioada Revolutiei Franceze exista o mentiune legata de un soldat care a dorit sa-si evidentieze apartenenta politica purtand o cravata in culorile partidului preferat.

Tot in aceasta perioada cravata era considerata si un simbol al elegantei, al aristocratiei. Aceasta cravata era realizata din matase, extrem de voluminoasa si variat colorata, avand aspectul esarfelor din ziua de astazi.

Mai tarziu cravata a ajuns sa fie purtata atat de barbati cat si de femei, ajungand sa fie adoptata ca arta in perioada stilului baroc. Modalitatea de innodare a acesteia determina fantezia, personalitatea celui ce o purta sau in alte cazuri determina ocupatia pe care o avea un anumit om

Stilul actual este datorat creatorului de moda american Jesse Langsdorf cand in anul 1920 a adus in prim plan aceasta forma de accesoriu extrem de eleganta, simbol al rafinamntului si bunului gust.

Revenind la zilele noastre remarcam aparitia unui nou trend, a unui stil ceva mai urban, cravatele colorate si tematice. Acestea au fost create pentru a putea fi purtate si int-run mediu mai putin formal, accesoriu ce confera vestimentatiei o aura de modernism si bun gust, dar si o nota de amuzament si buna-dispozitie.

 
  • Comenzi telefonice:

  • 0766.25.38.84

  • contact@urban-neckers.ro